Sjedište Parka prirode Dinara mora biti u Kninu ili Kijevu

Sjedište Parka prirode Dinara mora biti u Kninu ili Kijevu

Danas su Hrvoje Zekanović kandidat za gradonačelnika Šibenika i nositelj liste za Županijsku skupštinu Hrvatskih suverenista Šibensko-kninske županije te kandidatkinja za gradonačelnicu grada Knina Adrijana Franjkić održali tiskovnu konferenciju na Topoljskom buku kraj Knina.

Hrvoje Zekanović je naglasio: „Šibensko-kninska županija je po svojim prirodnim resursima iznimno bogata te Hrvatsko suverenisti smatraju kako bi se trebala brendirati kao poseban i jedinstven prirodni prostor. Na njenom prostoru se nalaze čak dva nacionalna parka, Kornati i Krka te jednim dijelom čak tri parka prirode, Vransko jezero, Velebit i Dinara.

Hrvatski suverenisti će se kroz Skupštinu Šibensko-kninske županije zalagati za dodatnu valorizaciju zaštićenih dijelova prirode jer upravo prirodne vrijednosti  kroz pravu održivu valorizaciju mogu građanima Šibensko-kninske županije omogućiti kvalitetniji život i bolji standard.

Stav Hrvatskih suverenista je kako sjedište novoosnovanog Parka prirode Dinara mora biti u na prostoru Šibensko-kninske županije i to u Kninu ili Kijevu s obzirom da je najvažniji dio Dinare gravitira tim naseljima. Za razliku od nekih drugih političkih opcija ovo je nacionalni stav Hrvatskih suverenista. „

Adrijana Franjkić, kandidatkinja za gradonačelnicu Knina  je naglasila kako je s obzirom na golemo bogatstvo vodom kninskog kraja logično razmišljati u smjeru izgradnje punionice vode koja bi omogućila nova radna mjesta. Punionica bi trebala biti u sinergiji s mjerama zaštite i očuvanja prirode.