Kome smetam? _Hrvoje Zekanović

Kome smetam? _Hrvoje Zekanović

Kome smetam?

Zadnjih nekoliko dana moje upisivanje u Hrvatsku demokršćansku stranku izazvalo je veliku buru u javnom prostoru. Bitno je napomenuti da me se oporba odavno odrekla. Kome sve smeta moj prelazak u HDS?

1. SDP, Socijaldemokrati, Možemo, Radnička fronta, Centar (iako se zove Centar stranka je ljevice) me najviše napadaju. Zašto? Razloga je svakako puno. Glavni razlog je što su moji politički stavovi pogotovo u svjetonazorskim temama koje su za mene najbitnije, dijametralno suprotni od njihovih. Razlog je naravno i to što je koalicija desnog centra koja je na vlasti s mojim dolaskom nešto jača – a to im je problem.

2. Strankama tzv. desnice, koja to nije smetam jer sam svojevremeno razotkrio njihove nesuvisle politike i ravnozemljaštvo, a naravno smetam im i zbog toga što sa strankama tzv. progresivne ljevice namjeravaju preuzeti vlast u Hrvatskoj. Napominjem da su nekoć sanjali o koaliciji s HDZ-om.

3. Most, kojima smetam jer stalno razotkrivam njihovu nevjerodostojnost i svjetonazorsko sivilo. Po svim ključnim svjetonazorskim temama oni su uvijek šutjeli, a to je licemjerno. Oni također s obzirom na svjetonazorski moratorij koji su uveli namjeravaju s predsjednikom Vlade Grbinom ili Puljkom preuzeti vlast u Hrvatskoj.

Često se postavlja pitanje što je s nekim tzv. „manjincima“ u vlasti? Osobno bi volio da u vladajućoj većini ima 76 ruku Hrvatske demokršćanske stranke međutim nije tako. Moji stavovi po pitanju nekih izjava nekih pripadnika vladajuće većine se nisu promijenili, a najviše me kritiziraju oni koji npr. U Šibensko-kninskoj županiji vladaju zajedno s SDSS-om, Most i DP. Dakle dvostruka mjerila. U situaciji kad sam morao birati između progresivne ljevice i ravnozemljaša na jednoj strani i stabilnosti i razuma na drugoj strani naravno da sam odabrao vladajuću većinu desnog centra kojoj ću sigurno dati začine konzervativizma i suverenizma.