Jasna poruka Viktora Orbana i jasan stav Hrvatskih suverenista!

Jasna poruka Viktora Orbana i jasan stav Hrvatskih suverenista!

Viktor Orban je još jednim svojim postupkom pokazao da je istinski suverenist. Naime, jučer je u Večernjem listu platio oglas koji ima sedam točaka, a nazvao ga je “O budućnosti EU – prijedlozi Mađarske”, a točke programa su:

1. U Bruxellesu grade takvu superdržavu za koju nitko nije dao ovlaštenje. Mi kažemo “ne” europskom carstvu.

2. Integracija je sredstvo, a ne sama sebi svrha. Iz Temeljnih ugovora EU treba brisati postavljanje cilja “sve tješnje povezane unije između naroda Europe”

3. Odluke neka donesu izabrani vođe, a ne međunarodni NGO-ovi! Kažemo “ne” outsourcingu vladavine prava.

4. Snagu europske integracije daju zajednički gospodarski uspjesi. Ako zajedno ne možemo biti uspješniji nego pojedinačno, onda je to kraj Europske unije.

5. Sljedeće desetljeće bit će razdoblje opasnih izazova: ugrožavaju nas masovne migracije i pandemije. Moramo zaštititi ljude u Europi.

6. Moramo vratiti europsku demokraciju. Europski parlament pokazao se
slijepom ulicom: zastupa isključivo vlastite ideološke i institucionalne interese. Treba povećati uloge nacionalnih parlamenata.

7. Srbiju treba primiti u članstvo Europske unije.

Hrvatski suverenisti se slažu za predloženih šest točaka, a za razliku od trenutne hrvatske politike su jasno PROTIV ulaska Srbije u EU dok se ne riješe SVA otvorena pitanja. Orbanov stav oko ulaska Srbije u EU mora se gledati iz konteksta mađarske politike jer Mađarska i Srbija nemaju otvorenih pitanja. Za razliku od Mađarske Hrvatska sa Srbijom ima cijeli niz otvorenih pitanja, a ključno je priznaje agresije na Hrvatsku. Stoga su  Hrvatski suverenisti jasnog stava, 6 točaka ZA, a po pitanju sedme, PROTIV!