Zlata Đurđević bi savršeno odgovarala Andreju Plenkoviću

Zlata Đurđević bi savršeno odgovarala Andreju Plenkoviću

Sukob predsjednika Vlade  i predsjednika države oko Zlate Đurđević kao kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda je naručeni igrokaz uoči lokalnih izbora.

Zlata Đurđević kao kandidat za predsjednicu Vrhovnog suda zapravo bi savršeno odgovarala Plenkoviću da uskoro nisu lokalni izbori. Lokalni su izbori i kao po narudžbi dolazi obraćanje predsjednika Milanovića gdje on, kao da je u dogovoru s premijerom, kreće u borbu za Zlatu Đurđević, u ovom sukobu se ne vidi interes Milanovića ali se vidi interes Plenkovića. Još jednom Plenković svom glasačkom tijelu treba postati kandidat desnice, odnosno HDZ mora postat suverenistička stranka, a da bi to postao mora imati neku temu gdje će se SDP i HDZ sučeliti, a kud bolje nego Zlata Đurđević, koja se ogriješila u suverenizam i nacionalne interese.

Riječ je o osobi koja se protivila izručenju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj zbog likvidacije hrvatskog emigranata Stjepana Đurekovića i osobi koje je bila protiv odluke Visokog prekršajnog suda da se Marko Perković Thomson oslobodi zbog uzvika ZDS. U svakom slučaju ardi se  jednom velikom igrokazu Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

Bez obzira na igrokaz Zlata Đurđević ne može biti predsjednica Vrhovnog suda.