Pravila privatnosti

HRVOJE.HR Vam omogućuje upotrebu usluga i sadržaja svoje web stranice, koji su podložni niže navedenim uvjetima, Uvjetima poslovanja, Politika privatnosti, Politika kolačića i Zaštita osobnih podataka.

 

HRVOJE.HR smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima, pravilnicima i politikom kao i svim rizicima koji nastaju iz upotrebe ove internet stranice te prihvaćaju upotrebljavati sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Ako niste suglasni s bilo kojim dijelom ovih uvjeta, pravilnika i politike privatnosti, politike kolačića i zaštite osobnih podataka, nemojte koristiti ove stranice.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

 

HRVOJE.HR posvećuje veliku važnost i pozornost zaštiti osobnih podataka naših korisnika u skladu s novom europskom regulativom. Osobne podatke korisnika nikad ne skupljamo niti obrađujemo, osim ako ih korisnici nisu eksplicitno učinili dostupnima, na primjer prilikom prijave na naše newslettere, ispunjavanjem kontakt obrasca  čime pristajete, odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka).

 

Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje HRVOJE.HR  obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

 

Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se korisnici mogu identificirati, poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i drugog. Voditelj obrade i upravljanja osobnim podacima obrađuje osobne podatke rukovodeći se načelima poštenja, transparentnosti i zakonitosti te osobni podaci moraju biti točni, potpuni i ažurirani. Osobni podaci ne smiju se prikupljati u većem opsegu, kao ni u vremenski duljem periodu nego što je to nužno.

 

TOČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA

HRVOJE.HR se obvezuje poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja svojih korisnika kao i bilo koje od navedenih obrada podataka.

POVEZNICE/LINKOVI NA DRUGE INTERNET STRANICE

Ova internet stranica sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice drugih fizičkih ili pravnih osoba. Te stranice nisu pod kontrolom HRVOJE.HR  te HRVOJE.HR  nije odgovoran za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama.

Sve sadržaje internet stranice www.hrvoje.hr upotrebljavate na vlastitu odgovornost i HRVOJE.HR  ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

www.hrvoje.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi  web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića!

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika. Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za to.

Onemogućavanje svih kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju većine stranica, pa tako i www.hrvoje.hr stranice. Kako se neki podaci, poput vrste preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični obrađuju automatski prilikom pristupa HRVOJE.HR stranici, navedeni podaci se koriste u svrhu unaprijeđena funkcionalnosti same stranice.

Kolačići pohranjuju postavke za stranicu, kao što su, npr: preferirani jezik i jednostavne postavke (upravljanje bojama i slično). Prilikom sljedećeg korištenja internet preglednik šalje natrag kolačić koji pripadaju toj stranici kako bi se stranica automatski prilagodila već odabranim postavkama. Odabirom opcije “Slažem se” korisnik pristaje na uporabu kolačića.

Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.

POPIS KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO

  • Google Analytics: Google analitika – interna analitika posjećenosti

Google Analytics, analitički kolačić, omogućavaju nam prepoznavanje i prebrojavanje korisnika te prikupljanje podataka o tome kako se stranice koriste. To nam pomaže unaprijediti rad internetske stranice. Trajanje ovog kolačića može biti više od godine dana ili do uklanjanja u postavkama.

HRVOJE.HR upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. www.hrvoje.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga HRVOJE.HR i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane, uključujući i Google, u suradnji sa HRVOJE.HR, prikazuju oglase HRVOJE.HR na web-lokacijama na cijelom internetu.

Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads).

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na internet stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama.

Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

KAKO MOŽETE OBRISATI I/ILI BLOKIRATI KOLAČIĆE?

Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za tu namjenu. Napominjemo kako onemogućavanje kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju stranice HRVOJE.HR .

Upute za postavljanje kolačića u Vašem pregledniku možete pronaći na:

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

HRVOJE.HR se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika internetske stranice, te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima.

HRVOJE.HR pridržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

HRVOJE.HR prikuplja i bilježi podatke o “Internet Protocol – (IP)” adresi korisnika ili o lokaciji računala za potrebe administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata ovog servisa.

HRVOJE.HR će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke HRVOJE.HR koristit će isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

 

ZAVRŠNE NAPOMENE

HRVOJE.HR ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugo.

Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja!

Ukoliko imate dodatnih pitanja o pravilima privatnosti i korištenju kolačića, obratite nam se na kontakt stranici.