O meni

Hrvoje Zekanović

Hrvoje Zekanović (Šibenik, 22. travnja 1974.) hrvatski je političar i istaknuti aktivist, jedan od predvodnika Hrvatskih suverenista. U svojoj profesionalnoj i političkoj karijeri ističe se predanim pristupom politici, zalaganjem za istinski suverenitet hrvatske države, borbom za očuvanje kršćanskih vrijednosti i promocijom hrvatske baštine.

Rođen u Šibeniku gdje živi sa suprugom i tri kćeri. Po struci je profesor geografije. Kroz brojne udruge i kao i profesionalno bio je pokretač, inicijator i provoditelj brojnih projekata u Šibeniku i diljem Šibensko-kninske županije. Posebno treba istaknuti njegovo doprinos uređenju i valorizaciji šibenskih tvrđava.

U političara je stasao kao koordinator i jedan od glavnih aktivista u brojnim referendumskim inicijativama među kojima je i povijesni referendum o ustavnom definiranju braka. Od 2016. godine obnaša dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru gdje je ostavio snažan trag kao beskompromisan borac protiv nametanja zakona koji su u suprotnosti s politikom koju zastupa kao i sa njegovim čvrsto izgrađenim svjetonazorom.

Kao moderan političar iznimno je aktivan na društvenim mrežama – na Facebooku ga prati više od 35 000 pratitelja, YouTube-u preko 3 360 pretplatnika, Twitteru 560 pratitelja, te Instagramu 2000 pratitelja.