Hrvatski suverenisti se ozbiljno pripremaju za izbore

 Hrvatski suverenisti se ozbiljno pripremaju za izbore

Hrvoje Zekanović – Izjava za medije 22.1.2020. Hrvatski sabor

Hrvatski suverenisti se ozbiljno pripremaju za izbore. Već na EU izborima pokazali smo da smo treća snaga u državi, imali smo 8,5% i od onda samo rastemo, a Miroslav Škoro je dijelom i zaslugom Suverenista ostvario sjajan rezultat na predsjedničkim izborima. Očekujemo razgovore, ali treba naglasiti da smo mi smo ozbiljna politička opcija te će na izbornom listiću  pisati “Hrvatski suverenisti”, ali smo otvoreni za suradnju s onima koji se uklapaju u našu ideologiju i svjetonazor. Upravo je to ono što me je potaknulo na uključivanje u politiku i zbog čega sam napustio vladajuću koaliciju i oko toga ne mislimo popustiti. Na Škori je da pokrene sve ono što je najavio u intervjuu. Hrvatski suverenisti se pripremaju na samostalan izlazak na parlamentarne izbore, a o onome na što ne možemo utjecati, ne razmišljamo. Ako se pokrene zajednička priča koja bi objedinila sve koji su podržali Škoru, mogli bismo stvarno razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i da se iz te opcije da mandatar za sastavljanje Vlade. No, siguran sam da će Hrvatski suverenisti kao samostalna opcija participirati u budućoj hrvatskoj Vladi, što dokazuje i rezultat ostvaren na euroizborima. O HDZ-u ne razmišljam. Izabran sam na listi HDZ-a, kao član Hrasta i to nikada ne negiram. Međutim ne zaboravite da smo jedini napustili bez razmišljanja vladajuću koaliciju što nije nitko napravio.

Raduje me to što se u HDZ-u događaju nekakve promjene, vidjet ćemo kako će to završiti, ali treba naglasiti, politika Andreja Plenkovića nije nam prihvatljiva. Raduje me što počinju puhati neki novi vjetrovi u HDZ-u, moguće je da se menadžment HDZ-a promijeni jer ne može biti gori u ideološkom i svjetonazorskom smislu koji je većini desnog, konzervativnog glasačkog tijela itekako bitan.

Kandidature za predsjednika HDZ-a još nisu jasno obznanjene. Dok se oni među sobom ne dogovore ne bih nikome dao podršku niti bih bilo koga izdvajao, ali Andrej Plenković u svakom slučaju nije prihvatljiva opcija. Ne bavimo se unutarnjim pitanjima u HDZ-u, ali nitko nije imun na ta zbivanja pa ni Hrvatski suverenisti. Sve je itekako briga što se događa u HDZ-u. Što se tiče uključivanja Mosta u tu platformu, mislim da politički sazrijevaju, ali o tom- potom. Kolege iz Mosta su, prije svega, časni ljudi, a što se tiče onoga za što se bore u Saboru, imamo puno sličnih tema, ali oko ideologije i svjetonazora ne mislimo raditi nikakve ustupke.

Ključne riječi:
,